Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

DosBox 0.74 & Hercules Graphics!

Στην τελευταία έκδοση του αγαπημένου μας εξομοιωτή του DOS, μπορούμε με έναν εύκολο τρόπο να τρέξουμε ένα παιχνίδι σε Hercules γραφικά!
Πηγαίνουμε στο start menu, και βρίσκουμε το πρόγραμμα Dosbox. Κάνουμε κλίκ επάνω στον φάκελο, και έπειτα στον φάκελο Options. Μέσα στον φάκελο κάνουμε κλίκ στο DOSBox 0.74 Options, και εκεί βρίσκουμε την παρακάτω παράμετρο:


[dosbox]
# language: Select another language file.
#  machine: The type of machine tries to emulate.
#           Possible values: hercules, cga, tandy, pcjr, ega, vgaonly, svga_s3, svga_et3000, svga_et4000, svga_paradise, vesa_nolfb, vesa_oldvbe.
# captures: Directory where things like wave, midi, screenshot get captured.
#  memsize: Amount of memory DOSBox has in megabytes.
#             This value is best left at its default to avoid problems with some games,
#             though few games might require a higher value.
#             There is generally no speed advantage when raising this value.

language=
machine=svga_s3
captures=capture
memsize=16

αντικαθιστούμε το svga_s3 με το hercules, και κάνουμε save. Με το πλήκτρο F11 μπορούμε να αλλάξουμε σε ασπρόμαυρη, πράσινη, και πορτοκαλί οθόνη.

Η ιστορία του Ελληνικού αυτοκινήτου!

Οι περισσότεροι -όπως κι εγώ άλλωστε- θα πιαστούμε αδιάβαστοι, όσον αφορά τις προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών, να παράγουν αυτοκίνητα, ακόμη και εξ ολοκλήρου, εδώ στην πατρίδα μας.

Διαβάστε τα άρθρα στις παρακάτω διευθύνσεις:


Οι λόγοι που οδήγησαν, στο κλείσιμο όλων αυτών των εταιριών, είναι καθαρά πολιτικοί! Ας μάθουμε λοιπόν, να μην ρίχνουμε όλες τις ευθύνες για την κατάντια αυτού του κράτους, μόνο στους ξένους, θυμίζοντας το ποίημα του Καβάφη ''Περιμένοντας τους Βαρβάρους''!